logo

ORGANIC STYLE

Експерт: Органічне виробництво перестає бути нішевим

Експерт: Органічне виробництво перестає бути нішевим

ORGANIC STYLE 22.01.2020  12:27 316

Органічне виробництво поступово перестає бути нішевим.

Таку думку в ефірі радіо «Колос» висловив голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

Він зазначає, що органічний рух розвивається в Україні більше 20 років. За цей час значно зріс рівень розуміння важливості безпечного виробництва і споживання органічних продуктів.

«Органічний напрям, особливо в великих містах, сьогодні досить чітко розвивається. В Україні вже більше 420 тис. га зайнято сертифікованим органічним виробництвом», — каже Милованов.

Додає, що сьогодні в Україні вирощується фактично весь спектр зернових, бобових, олійних культур, овочі, зелень, тваринницька продукція. Також останні 6-7 років почала розвиватися переробна галузь.

«Зараз виготовляється близько 600 продуктів для кінцевого споживання, які продаються в Україні і експортуються за кордон — до Європейського Союзу, Північної Америки, Близького і Далекого Сходу», — говорить експерт.

Органічний рух перетворюється в повноцінну течію. У багатьох країнах така продукція досягає 10% і більше в структурі споживання.

«Тому перспективи в цьому плані вельми оптимістичні», — додав голова правління Федерації органічного руху.


Ірина Кравченко, AgroPortal.ua


Ключові новини аграрного ринку в Telegram