logo

ORGANIC STYLE

Гнідавський цукровий завод завершив виробництво органічного цукру

Гнідавський цукровий завод завершив виробництво органічного цукру

ORGANIC STYLE 30.09.2019  16:34 83

Гасло Гнідавського цукрового заводу – це пошук різноманітних напрямів диверсифікації своєї продукції. Зокрема, тут виробляють різні види цукру: дрібнокристалічний, крупнокристалічний, природний, пресований, природний пресований і органічний.

Про це розповів директор підприємства Ростислав Новосад, повідомляє «Волинь24».

«Протягом 2016-2018 років підприємство вклало в модернізацію значні фінансові ресурси. За власні кошти і банківські позики ми закупили і встановили на Гнідавському цукровому заводі найсучасніше іноземне обладнання. Та вже цьогоріч підвищення ефективності роботи підприємства ми досягали без залучення особливих інвестицій. Для цього нам довелося перебудувати свою стратегію. І лише завдяки перекредитуванню й іншим заходам вдалося цього року все-таки розпочати сезон переробки цукрових буряків», – розповідає Ростислав Павлович. 

За його словами, цьогорічний сезон переробки цукрових буряків Гнідавський цукровий завод розпочав 14 вересня із заготівлі і переробки органічної цукросировини. 

«Такі буряки вирощує господарство «Дедденс Агро», що у Гощанському районі Рівненської області. Це агропідприємство з німецькими інвестиціями займається вирощуванням органічної продукції. Тобто цукрові буряки там вирощені без гербіцидів, міндобрив, без обробки насіння, все натуральне. Там ще застосовується ручна праця. Такі буряки вирощують в невеликій кількості, але вже третій рік поспіль ми їх переробляємо», – зазначив Ростислав Новосад.

Продукцію Гнідавського цукрового заводу торік сертифікували як органічний цукор. Його відправляють в Німеччину і цей цукор утричі-вп’ятеро дорожчий від звичайного.

За словами Ростислава Новосада, цукрозавод уже переробив усі органічні цукрові буряки із сільгосппідприємства «Дедденс Агро». Для виробництва цукру з них не застосовують жодних хімічних засобів чи коагулянтів. Цей процес жорстко контролюють.

«Контролюючі служби під час цієї переробки перебувають на заводі. Вони дивляться, чи дійсно ми дотримуємося технології виробництва органічного цукру. Торік ми отримали сертифікат на цю продукцію. І можна з упевненістю сказати, що ми освоїли виробництво ще одного виду цукру. Виробництво його також трішки дорожче, ніж звичайного. Це якби прати сорочку з пральним порошком в машині-автоматі і господарським милом вручну. Але воно того варте, бо дає підприємству прибутки», – розповів голова правління Прат «Гнідавський цукровий завод».


Ключові новини аграрного ринку в Telegram