logo

ORGANIC STYLE

Стодола Щира Їжа запускає переробний цех з виробництва органічної продукції

Стодола Щира Їжа запускає переробний цех з виробництва органічної продукції

ORGANIC STYLE 07.03.2020  07:43 227

ТМ «Стодола Щира Їжа» до початку нового овочевого сезону запустить переробний цех із сучасним обладнанням, який знаходитиметься біля поля та буде сертифікований відповідно до органічних норм.

Про це AgroPortal.ua розповів власник компанії «Стодола» Ян Островський.

«На виставці BIOFACH-2020 у Нюрнберзі було представлено багато екзотики, зокрема продукція з рідкісних ягід або конфітюри з джекфрута. Ми теж демонстрували там продукцію з маловідомих овочів і фруктів. Наприклад, кавуновий огірок розміром з виноградину, огірок ківано, який на смак схожий на диню. Цікавою для ринку також є різнобарвна кукурудза, коли на одному качані розміщені зерна п'яти-шести кольорів. Вирощуємо фіолетовий фізаліс, а ще є бебі-перець фіолетового кольору. До речі, на виставці ним зацікавилися німці. Крім того, ми вирощуємо скорцонеру, яка нагадує моркву, але зі специфічним смаком», — розповідає Ян Островський.

За його словами, вже розроблена рецептура для лінійки органічних соусів, до декотрих із них і будуть додавати скорцонеру. Також у планах компанії — виробництво ягідних напоїв, для яких братимуть сировину у фермерів, які вирощують органічні ягоди.

«Це можуть бути смузі на основі яблучного пюре і вітчизняних ягід. У ці напої можна додавати насіння льону, амарантове борошно. Також плануємо робити енерджі-шоти — маленькі 50-грамові пляшечки з органічним енергетиком, в складі якого і фрукти, і куркума, і імбир... Цей тренд з'явився в країнах Скандинавії. Його підхопили й інші країни Європи. Ще будемо робити джеми та конфітюри зі всіляких ягід і фруктів», — ділиться планами Ян Островський.


Людмила Лебідь, Аgroportal.ua


Ключові новини аграрного ринку в Telegram