logo

ORGANIC STYLE

Урожайність органічного винограду знижується втричі

Урожайність органічного винограду знижується втричі

ORGANIC STYLE 22.04.2019  11:22 132

Урожайність винограду на органічному вирощуванні знижується майже втричі.

Про це AgroPortal.ua розповів виноградар і винороб з Одеської області Валерій Петров.

За його словами, уся родина ні на секунду не вагається продовжувати саме органічне виробництво.

«На початку відмовилися від ефективної хімії та добрив не від хорошого життя, а через брак грошей. Та швидко зрозуміли, що потрапили у правильний сучасний світовий тренд: «Життя знову підштовхнуло на авантюру. І не прогадали», — каже Валерій Петров.

З перших років фермерування він багато їздить, починав із виноробні під Марселем. Вивчав досвід Європи, Америки, Африки, Нової Зеландії. Діти теж стажуються у знаменитих виноробів. Уся родина побувала в Ізраїлі, система господарювання в якому особливо їм до вподоби та бачиться найперспективнішою.

Свою землю, весь процес виробництва та готову продукцію одразу сертифікували. Постійний контроль для фермерів тепер звична річ. Правда, аналізи у європейських лабораторіях дорого коштують, от нещодавно проплатили 25 тис. грн за підтвердження органічної якості. Додаткові витрати. Та вагань все одно немає.

З невідворотними хворобами борються вже перевіреним сертифікованим для органічного виробництва препаратом Фітоспорин, котрий чи не в 100 разів дешевший за хімію.

Детальніше про досвід Валерія Петрова читайте найближчим часом у розділі ІНТЕРВ'Ю


Ключові новини аграрного ринку в Telegram